Kilpailutoiminta

Kokusai Shorinjiryu Karatedo -mestaruuskilpailut

Yhdistys järjestää vuosittain Kokusai Shorinjiryu Karatedo -mestaruuskilpailut. Mestaruuskilpailut järjestetään yleensä syksyisin.

Tyylisuunnan mestaruuskilpailut - Aikuiset

Aikuiset harrastajat kilpailevat tyylisuunnan katassa ja boogutsuki-kumitessa.

Katakilpailu

Katat ovat yksin tehtäviä liikesarjoja kuviteltuja hyökkääjiä vastaan. Kilpailussa kaksi kilpailijaa tekee saman katan yhtä aikaa, ja paremmuus ratkaistaan tuomarien äänillä.

Boogutsuki-ottelussa käytettävät suojat

Kumitekilpailu

Kumite (ikäraja 18-v) käydään Boogutsuki -muodossa. Kilpailijat käyttävät henkilökohtaista suojausta: Säkkihanskoja, rintasuojapanssaria, kypärää, hammassuojia, säärisuojia ja miehet myös alasuojia. Suojauksen käyttäminen mahdollistaa kovemman kontaktin ja turvallisemman ottelun.

Pisteitä saa vain tarpeeksi voimakkaista osumista. Kiellettyä on potkuhyökkäys kaatunutta vastustajaa kohti, kilpailualueen ulkopuolelle pakeneminen (kolmannesta kerrasta vastustajalle myönnetään waza-ari), selän kääntäminen vastustajalle, hyökkäykset suojatun alueen ulkopuolelle (selkään tai pään takaosaan), sumo-otteet, taklaukset ja muut vaaralliset liikkeet, kiroilu ja vastustajan halventaminen, vastustajan työntäminen kilpailualueen ulkopuolelle sekä waza-arin saamisen jälkeen perääntyminen tarkoituksellisesti ajanhukkaamiseksi. Ottelu käydään ipponshoobu:na eli voittaja on ensimmäisenä ipponin saanut kilpailija.

Tyylisuunnan mestaruuskilpailut - Juniorit 

Junioriharrastajat kilpailevat katassa ja pyykkipoikakumitessa. Lisäksi juniorit voivat kilpailla pareittain myös yakusokukumite ja Ippon kumite -kilpailuissa.

Katakilpailu

Katat ovat yksin tehtäviä liikesarjoja kuviteltuja hyökkääjiä vastaan. Kilpailussa kaksi kilpailijaa tekee saman katan yhtä aikaa, ja paremmuus ratkaistaan tuomarien äänillä.

Pyykkipoikakumite

Pyykkipoikakumitessa karatepukuun kiinnitetään kolme pyykkipoikaa: kaksi molempien olkapäiden etupuolelle ja yksi keskivatsan kohdalle. Ottelijat yrittävät saada napattua vastustajan pyykkipojan karatetekniikan omaisesti irti ja pidettyä sen kädessään. Pudonneesta pyykkipojasta ei saa pisteitä.

Otteluaika on 1 minuutti. Enemmän pisteitä kerännyt ottelija voittaa.

Yakusoku kumite

Yakusoku kumite -tekniikat ovat parin kanssa tehtäviä tekniikoita, joissa on yleensä yksi perushyökkäys, useimmiten shikodachi oizuki -lyönti, johon puolustautuja tekee vastatekniikan. Kokusai Shorinjiryu Karatedossa on yhteensä 37 erilaista yakusoku kumite -tekniikkaa. Kilpailuissa alemmat vyöt tekevät yleensä tekniikat nro 1-10 ja ylemmät 1-20.

Junioreiden Yakusoku kumitessa kaksi paria tekee tekniikat yhtä aikaa, ja parien välinen paremmuus ratkaistaan tuomareiden äänillä.

Ippon kumite

Ippon Kumite -tekniikat ovat juniorien pariottelutekniikoita. Niitä on yhteensä kolme erilaista. Kilpailuissa alemmat vyöt tekevät yleensä Ippon Kumite nro 1:sen ja ylemmät vyöt kaikki kolme.

Junioreiden Ippon kumitessa kaksi paria tekee tekniikat yhtä aikaa, ja parien välinen paremmuus ratkaistaan tuomareiden äänillä.

Jäsenseurojen salikisat

Yhdistys tukee jäsenseuroja salikisojen järjestelyjä tarjoamalla toimitsija- ja tuomarikoulutusta sekä tarvittaessa myös osaavia tuomareita ja toimitsijoita.


Tyylisuunnan Mestaruuskilpailujen tuloksia:

PDF-tiedostoVuoden 2018 Tyylisuunnan Mestaruuskilpailujen tulokset.pdf (220 kB)
Kilpailut pidettiin la 27.10.2018 Vantaalla
PDF-tiedostoVuoden 2019 Tyylisuunnan Mestaruuskilpailujen tulokset.pdf (218 kB)
Kilpailut pidettiin la 26.10.2019 Vantaalla

Seuraavat Kokusai Shorinjiryu Karatedo -tyylisuunnan mestaruuskilpailut

Tyylisuunnan mestaruuskilpailuja ei järjestetty vuosina 2020 eikä 2021 koronapandemian vuoksi.

Tyylisuunnan viralliset kilpailu- ja tuomitsemissäännöt:

Tuloksia aikaisempien vuosien SM-kilpailuista