Koulutus

Yhdistys järjestää monipuolista koulutustoimintaa kaikille vyöarvosta riippumatta sekä huolehtii ohjaajien jatkuvasta osaamisen ylläpidosta ja kehittämisestä. Tällä tavoin yhdistys pyrkii varmistamaan sen, että jäsenseuroissa tapahtuva ohjaus on tyylisuunnan periaatteiden mukaista ja asiantuntevaa.

Kaikissa tapahtumissa kouluttajina ja opettajina toimivat yhdistyksen pääopettajan Soshi Matsuoin lisäksi jäsenistön kokeneimmat ja osaavimmat harjoittelijat.

Yhdistyksen koulutusvastaavana toimii Shihandai Anssi Ulvinen 6.dan Kyoshi.

Tyylisuunnan ohjaajakoulutus

Tyylisuunnan ohjaajaleireille kokoontuvat kaikkien jäsenseurojen ohjaajat ja apuohjaajat päivittämään osaamistaan ja kehittämään omia ohjaajataitojaan.

Ohjaajaleirejä järjestetään pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä.

Tulevien ohjaajaleirien ajankohdat ja paikat löydät tapahtumat sivuilta.

Pääsiäisleiri ja Suuri Kesäleiri

Yhdistys järjestää vuosittain kaksi päätapahtumaa: Pääsiäisleirin ja Suuren Kesäleirin. Nämä tapahtumat ovat monipuolisia niin sisällöllisesti kuin yhteisöllisestikin. Leireillä on mahdollista harjoitella sekä tuttujen että vähemmän tuttujen tyylisuunan harjoittelijoiden kanssa, jotka saapuvat leirille eri puolilta Suomea ja ulkomailta saakka.

Karaten, Kobudon ja Mugenryu Heihon harjoittelun lisäksi Suuren Kesäleirin yhteydessä järjestetään osallistujille yhteisiä illanviettoja saunomisen ja muun ajanvietteen merkeissä.

Suuri Kesäleiri on yhdistyksen päätapahtuma ja se järjestetään vuosittain, yleensä kesäkuussa noin viikkoa ennen Juhannusta.

Pääsiäisleirin ja Suuren Kesäleirin pääopettaja on tyylisuunnan perustaja Soshi Matsuoi 8.dan hanshi. Lisäksi useina vuosina yhdistys on kutsunut leireille vierailevia opettajia ystävyystyylisuunnista ulkomailta. Vuoden 2017 Suurella Kesäleirillä oli vierailevana opettajana Kasaba-Sensei 8.dan Kyoshi Menkyo kaiden, Okinawa Shorinjiryu Kyudokan Karatedo ja vuoden 2019 Suurella Kesäleirillä Shihan Iwasa Sei 8dan Hanshi Shitoryu karatedo Ogasahara-ha, Italy.

Seuraavien leirien ajankohdat ja lisätietoja löydät Tapahtumat-sivulta.

Tuomari- ja toimitsijakoulutus

Kilpailutoimintaan liittyen yhdistys tarjoaa tuomarikoulutusta, jossa erikoistutaan nimenomaan tyylisuunnan katojen, ippon kumiten, yakusokukumiten ja boogutsukikumite-otteluiden arvioimiseen ja tuomitsemiseen.

Yhdistys tarjoaa myös toimitsijoille koulutusta, jossa opetetaan boogutsukikumite-, yakusokukumite-, ippon kumite- ja katakilpailuissa toimisijalle kuuluvat tehtävät ja toimintatamallit.

Minileirit

Yhdistys järjestää myös eri teemoihin pureutuvia minileirejä eri jäsenseurojen tiloissa. 

Minileirien ohjaajana toimii Shihandai Anssi Ulvinen 6.dan Kyoshi.